Remeha Elga Warmtepomp met € 1.700,- subsidie

De Elga (ELektrische warmtepomp voor de GAsketel) is een lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. De relatief kleine binnenunit wordt geplaatst naast een gasketel of bij de aansluiting van de stadsverwarming. De hoogrendement buitenunit wordt geplaatst op maximaal 20 meter van de binnenunit. Een grondgekoppelde bron is niet nodig!

De warmtepomp kan zowel in een nieuwbouw als in een bestaande woning geplaatst worden. De Elga is te combineren met alle modulerende en aan/uit gestuurde gasketels van o.a. Intergas, Remeha, Vaillant, AWB, ATAG, Ferrolli, Itho/Daalderop, Nefit en Bosch, maar kan ook geplaatst worden in woningen aangesloten op stadsverwarming.

Meer informatie of offerte

De kracht van de combinatie

De Elga is makkelijk te installeren
De Elga kan in één dag geïnstalleerd worden en is geschikt voor vrijwel elke woning. Een groot voordeel is dat bouwkundige aanpassingen tot een minimum beperkt worden. Eén doorvoer in de muur voor de twee koudemiddelleidingen en voedingskabel volstaat in de meeste gevallen.

Kostenbesparing
De Elga levert een forse besparing op de totale verwarmingskosten. Wilt u weten wat de besparing is in uw situatie?

Ga dan naar actie.remeha.nl/besparen en vul uw besparingsberekening in!

Werking

De Elga gebruikt warmte uit de buitenlucht en zet deze om in bruikbare warmte voor de woning. De buitenunit onttrekt de warmte uit de lucht. De warmtepomp voegt deze energie toe aan het water van het centraal verwarmingssysteem. Het water kan tot maximaal 50°C worden verwarmd.

Koelfunctie

De behoefte om in de zomer te kunnen koelen neemt toe. Met een minimum aan energie is de Elga in staat om de temperatuur in de woning een aantal graden omlaag te brengen. Door het plaatsen van ventilatorconvectoren met een condens afvoer of het gebruik van vloerverwarming wordt de koelcapaciteit van de Elga optimaal benut.

De kracht van de combinatie

De combinatie van de warmtepomp en de gasketel/stadsverwarming zorgt onder alle omstandigheden voor het hoogste rendement. Op momenten dat de warmtelevering van de warmtepomp niet toereikend is, genereert de gasketel of stadsverwarming extra capaciteit. Bij lage buiten temperaturen is het rendement van de warmtepomp minder goed dan dat van de gasketel of de stadsverwarming. De warmtepomp schakelt dan uit en de gasketel of de stadsverwarming neemt de verwarmingsfunctie over.

Slimme thermostaat

De Elga warmtepomp werkt samen met diverse thermostaten. De vaak standaard meegeleverde Honeywell Chronotherm Touch Modulation is een volledig programmeerbare klokthermostaat. Deze is eenvoudig in te stellen en te bedienen. Ook kan de Elga geleverd worden met de slimme Anna thermostaat. Hiermee kunnen de gewenste binnentemperatuur en het klokprogramma via een app worden ingesteld. Via de web interface kan de gebruiker de geschiedenis van de Elga inzien. De Elga kan ook met andere thermostaten samenwerken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Verbetering van het energielabel

De Elga heeft een energielabel A++ en kan een verbetering van 1 of 2 labelstappen van uw woning opleveren.

De Elga in de praktijk

De Elga staat in verbinding met de kamerthermostaat. De Elga neemt de hoofdfunctie van de gasketel/stadsverwarming over en bepaalt op basis van warmte- of koudebehoefte of de Elga ingeschakeld wordt. Zodra de buitentemperatuur te laag wordt, springt de gasketel/stadsverwarming bij. Als het rendement van de Elga door vorst sterk terugloopt, schakelt de Elga zichzelf uit en neemt de gasketel/stadsverwarming de verwarmingsfunctie volledig over.

Dé energiezuinige oplossing voor de woningbouw

 • één type geschikt voor elke woning, elk afgiftesysteem en elke gasketel;
 • ook toe te passen in combinatie met stadsverwarming;
 • relatief lage investering en hoge besparing;
 • verwarmen én koelen mogelijk;
 • geen grondgekoppelde bron nodig;
 • minimale bouwkundige aanpassingen en gemakkelijk te installeren;
 • warmtepomp en gasketel worden aangestuurd door één regeling;
 • geheel in Nederland ontwikkeld en geproduceerd.

Bespaar op stadsverwarming

De gedachte achter stadsverwarming is mooi. U draagt bij aan een beter milieu zonder hiervoor extra voor te betalen. Het ‘Niet Meer Dan Anders’ principe wordt echter in de praktijk meestal niet gehaald. Bewoners van stadsverwarmingswijken kunnen niet kiezen tussen warmteleveranciers. Zij worden vaak opgezadeld met hoge energierekeningen en kunnen hier niets tegen doen. Of toch wel?

Remeha biedt u een uitweg. Het is de ELGA: een slimme, modulerende hybride warmtepomp die samenwerkt met stadsverwarming! De Elga gebruikt warmte uit de buitenlucht en zet dit om in bruikbare warmte voor uw woning. U gebruikt de stadsverwarming dan alleen nog voor warmt water en op de dagen dat er een piekwarmtevraag is. Dit zorgt ervoor dat u flink bespaart op de energienota.

Naast verwarmen in de winter, kan de Elga de temperatuur van de woning een aantal graden omlaag brengen in de zomer. De Elga is dus een energiezuinige en kostenbesparende manier om uw wooncomfort te verbeteren.

Het systeem

Het systeem bestaat uit:

 1. een Elga binnenunit;
 2. een Elga buitenunit;
 3. stadsverwarming;
 4. een Honeywell thermostaat.

Werking

De buitenunit onttrekt warmte uit de buitenlucht en transporteert dit naar de binnenunit. In deze unit wordt de warmte overgedragen aan het centraal verwarmingssysteem en vervolgens door uw woning verspreid.

Waarom nu een hybride warmtepomp?

 • Omdat u flink wilt besparen op uw energierekening (jaarlijks tot wel € 500,-);
 • U nu nog kunt profiteren van een aantrekkelijke subsidie;
 • U niet alleen wilt verwarmen in de winter, maar ook wilt kunnen (top)koelen in de zomer;
 • Uw woning is nog niet voldoende geïsoleerd voor een all-electric oplossing, maar u wilt wel alvastflink besparen op uw verwarmingskosten;
 • Relatief lage investering met aantrekkelijke terugverdientijd;
 • Direct verlaging van uw CO2 uitstoot en daarmee bijdragen aan een beter milieu;
 • Eenvoudige installatie en geschikt voor iedere woning;
 • In combinatie met PV-panelen een nog hoger rendement.

Meer informatie of offerte

Op de hoogte blijven?