Zonnepanelen

Energie opwekken met de zekerheid dat u er aan verdient!

25 jaar installatie ervaring

Installatiebedrijf Piet Bruijn heeft ruim 25 jaar ervaring met het plaatsen van zonnepanelen. Geen dak is voor ons te gek. Wij nemen graag de tijd voor u en afspraak is afspraak.

Investeer nu en ontvang de BTW terug
Gaat u nu voor zonnepanelen? Dan is er meer voordeel. U kunt namelijk ook nog profiteren van de 21%-BTW teruggave.

Uw zekerheden

 • A-Kwaliteit wereldmerken
 • De beste garantie
 • Montage door vakmensen
 • Duidelijke kostenberekening
 • 24/7 Service

Een flinke besparing op de energierekening

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, ze zorgen ook nog eens voor een flinke besparing op uw maandelijkse energierekening. Maar hoe werken zonnepanelen eigenlijk? Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen, die het daglicht opvangen en dit omzetten naar gelijkstroom. Omdat gelijkstroom doorgaans niet gebruikt kan worden in een woning, worden de panelen aangesloten op een omvormer of meerdere omvormers. Deze zorgen ervoor dat de gelijkstroom wordt omgezet naar wisselstroom, waardoor de elektriciteit klaar is voor gebruik. Met onze zonnepanelen bespaart een gemiddeld huishouden al snel € 500,- per jaar op de energierekening.

Verschillende soorten zonnepanelen

Er bestaan legio verschillende panelen. De grote hoeveelheid variaties zijn te vinden in o.a. kleur, opbrengst van de panelen, de techniek (mono, poly, dunne film), fabrieksgaranties, opbrengstgaranties en meer.

Van onze klanten krijgen wij te horen dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Om de zoektocht naar een goed paneel te vereenvoudigen, selecteren wij ieder jaar een A-merk PV-paneel dat goed scoort op prijs vs. kwaliteit. Hoewel wij merk-onafhankelijk zijn, en geen belang hebben bij wat voor merk paneel dan ook, adviseren wij onze klant in eerste instantie het door ons geselecteerde paneel. Dit voorkomt onnodige keuzestress bij onze klanten. Bij de selectie van het paneel kijken wij o.a. goed naar de draagkracht van de leverancier, naar de geboden fabrieks- en opbrengstgaranties (degradatie), de levertijden, de kwaliteit en de prijs. U kunt hierbij leunen op onze kennis en ervaring.

Uiteraard worden er tijdens het gesprek op locatie, indien gewenst, ook alternatieve panelen besproken. Soms heeft de klant zich reeds ingelezen en heeft daardoor een bepaalde voorkeur voor een type paneel. In dat geval wordt ook dit paneel geoffreerd.

Geen dak is ons te gek

Voor ons is geen dak te gek. Klein, groot, plat, schuin, dakkapel, schoorsteen, ontluchting; iedere woning heeft een ander dakvlak. Daarnaast zijn er veel verschillende dakafwerkingen, denk aan: bitumen, dakpannen, leien, plaatmateriaal en dergelijk. Wij hebben voor iedere situatie wel een oplossing. Zo werken wij met verschillende montagesysteem die geschikt zijn voor de krachtigste windgebieden. Heeft u een uitdagend dak? Wij pakken de uitdaging graag aan!

piet-bruijn-zonnepanelen-installatie-rechtopstaand-dak

piet-bruijn-zonnepanelen-installatie-plat-dak

piet-bruijn-zonnepanelen-installatie-bedrijfsdak

Omvormers

In hoofdlijnen zijn deze onder te verdelen in drie categorieën, namelijk: string-omvormers, micro-omvormers, optimizers. Om het opgevangen daglicht om te zetten naar bruikbare stroom voor uw woning, zijn omvormers benodigd. In het algemeen is het belangrijk dat de panelen goed worden afgestemd op omvormer(s). P.Bruijn Installatiebedrijf adviseert u graag vrijblijvend in het voor u meest geschikte systeem.

Onze werkwijze

De zekerheid van wereldmerken en meer dan 25 jaar ervaring. U kiest bij ons voor een persoonlijk offertetraject op basis van maatwerk met een vast aanspreekpunt van begin tot eind.

zonnepanelen-werkwijze-1-persoonlijk-overleg

1. Persoonlijk overleg

Allereerst wordt er met u een afspraak gemaakt om uw wensen te bespreken. Dit overleg vindt, tenzij anders gewenst, bij u thuis plaats. Ter voorbereiding van het overleg doen wij alvast ons voorwerk. Wij informeren naar uw huidig elektra verbruik en d.m.v. hoogwaardige luchtfotografie kunnen wij uw dakvlak al redelijk goed inzichtelijk maken. Tijdens het gesprek kunnen wij, aan de hand van de verkregen informatie, al redelijk snel de kaders stellen t.a.v. het gewenste systeem. Verder informeren wij u naar de mogelijkheden, de kosten en de te verwachte opbrengsten. Daarna willen wij graag even kijken naar de meterkast en naar de mogelijkheden om de voedingskabel, zo veel als mogelijk, onzichtbaar weg te werken.

zonnepanelen-werkwijze-2-legplan-offerte

2. Legplan en offerte

Met de informatie uit het gesprek maken wij een zogenaamd legplan. Dit legplan is de basis van onze offerte. Het laat zien waar de panelen op het dak worden gemonteerd en hoe deze georiënteerd worden. Bij het maken van het legplan houden wij rekening met de windbelasting, verplichten ‘windzones’, schaduwvorming objecten, rendement e.d. Aan de hand van dit legplan wordt de offerte en het besparingsoverzicht opgesteld. Deze drie documenten worden vervolgens verstuurd naar de klant.

zonnepanelen-werkwijze-3-opdracht

3. Opdracht

Indien de offerte akkoord wordt bevonden, worden de panelen en het montagesysteem door ons besteld. Zodra de panelen binnen zijn (gemiddeld circa 2,5 weken) wordt er een afspraak met u gemaakt voor montage. Afhankelijk van de hoeveelheid panelen en de situatie rondom de kabeldoorvoer zijn we gemiddeld 1 á 2 dagen bezig met de realisatie. Een aantal weken na de realisatie wordt u door ons gevraagd naar uw ervaringen.

Garanties

P. Bruijn Installatiebedrijf is lid van Techniek Nederland. Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Techniek Nederland stelt eisen aan haar leden ten aanzien van garanties. Omdat wij kwaliteit en betrouwbaarheid belangrijk vinden om de toekomst van ons bedrijf zeker te stellen, liggen onze garanties op een hoger niveau dan de norm van Techniek Nederland. Zo ontvangt u 4 jaar garantie op de door P.Bruijn Installatiebedrijf uitgevoerde werkzaamheden. Daarnaast werken wij alleen met fabrikanten die het volgende kunnen garanderen ten aanzien van de panelen:

 • Minimaal 10 jaar productgarantie
 • Minimaal 25 jaar vermogensgarantie tot 80%

Op bijvoorbeeld Enphase omvormers wordt zelfs 25 jaar productgarantie gegeven.

Lid van:

 

installatiebedrijf-bruijn-lid-zonnepanelen-techniek-nederland

 

 

Alles om onze klanten zekerheid te bieden.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Hoe krijg ik de BTW terug?

Als particulier kunt u de BTW (21%) over het materiaal en de installatiekosten terugvragen. Lees hier meer over bij Milieu Centraal. Wij kunnen uw aanvraag verzorgen, als service. Omdat het een subsidieregeling van de overheid betreft, geven wij hier geen garanties op.

Wat is de terugverdientijd en levensduur?

Wist u dat zonnepanelen 25 tot 40 jaar mee kunnen gaan. De terugverdientijd van zonnepanelen is gemiddeld 7 jaar. Dat betekent dat u daarna nog 18 tot 33 jaar volledig kunt profiteren van de opbrengst. Niet gek!

Moet ik de zonnepanelen schoonmaken?

Het jaarlijks reinigen van zonnepanelen kan een extra rendement geven van een aantal procent per jaar ten opzichte van vervuilde panelen.

Offerte aanvragen

Een offerte voor zonnepanelen van P. Bruijn Installatiebedrijf komt zonder verrassingen. Onze aanbiedingen zijn altijd, tenzij anders aangegeven, alles-inclusief. Onze prijs is altijd voorzien van de volgende componenten:

 • Panelen en omvormer(s)
 • Montagesysteem
 • Bekabeling
 • Veiligheidsvoorzieningen (bijv. valbeveiliging)
 • Aansluiting meterkast
 • Aanvraag BTW teruggave

Uw zekerheden

 • A-Kwaliteit wereldmerken
 • De beste garantie
 • Montage door vakmensen
 • Duidelijke kostenberekening
 • 24/7 Service

 

 

Lid van:

installatiebedrijf-bruijn-lid-zonnepanelen-techniek-nederland

072 - 57 607 30